fredag den 5. februar 2010

Fagforeninger - pengene værd?

Der er mange der overvejer at melde sig ud af fagforeningen i disse år, hvor krisen kradser...
Men måske skulle du lige overveje denne spare-manøvre en ekstra gang

Overvejer du at skifte til en billigere fagforening er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i den nye fagforening. Især er det vigtigt, at du ved hvilken fagforening der har overenskomst med din arbejdsgiver. Din nye fagforening kan primært hjælpe med de ting, der ikke vedrører overenskomsten mellem arbejdsgiveren og den anden fagforening.

Husk: Hvis du er medlem af den fagforening der har overenskomsten, så har du langt større indflydelse igennem fagforeningens forskellige kanaler. Er du derimod medlem af en fagforening, der står udenfor overenskomsten, vil du dybest set kun passivt kunne se til, når de vigtige beslutninger tages.

Er der ingen overenskomst på din arbejdsplads, skal du helt klart overveje følgende muligheder:
  • Meld dig ud og spar omkring 200-250kr om måneden efter skat
  • Find en forening/firma der kun tilbyder juridisk bistand
  • Find en billigere fagforening (tjek betingelser) - Find priser på fagforeninger på denne side

Overvej i øvrigt grundigt konsekvenserne af en udmeldelse, selvom du ikke har brug for fagforeningen her og nu, så ved du aldrig hvad der sker i fremtiden. Jeg har aldrig selv været den store fagforenings tilhænger, men jeg kender dog flere der haft stor gavn af deres fagforening. En enkelt har endda ved hjælp af sin fagforening fået tilkendt en stor erstatning, som han ellers ikke ville have fået.