onsdag den 10. februar 2010

Spil for børn - gratis på nettet

Der findes mange gratis børnespil online på nettet, hvor børnene kan få styrket deres indlæring, kommunikation og nysgerrighed igennem spil.

Jeg har samlet en række af de bedste gratisspil for børnene - der er i dag mange spil på nettet, så kender du andre spil af høj kvalitet, så del dine anbefalinger i kommentar feltet nederst på denne side.


Gratis Online Games For Børnene

Pixeline er uden tvivl det mest populære danske spil til børn i alderen 2-10 år - faktisk også det bedst sælgende spil i Danmark på tværs af de forskellige titler.
Du kan spille små spil med Pixeline på:
www.Pixeline.dk

Mahjong er det klassiske kinesiske spil, det er nemt for børnene at spille og de synes hurtigt det er sjovt, at se hvor hurtigt de kan løse pyramiden.
Mahjong

Puslingespil kan du download spil og prøve dem helt gratis i den fulde version, inden du eventuelt køber dem. Du kan blandt andet hente vendespil, malebog, puslespil med familiens billeder. Spillene er gode til børn i alle aldre og er beskyttet med forældrebeskyttelse.
www.Puslingespil.dk

Pegebogen er rigtig god til de mindste i familien. På siden kan barnet klikke på rigtig mange forskellige ting for at høre deres unikke lyd hør fx tog, biler, eksotiske dyr, landbrugsdyr, værktøj, ting fra hjemmet og meget andet.
www.Pegebogen.dk


DR Oline - Man kan vist ikke tale om spil på nettet for børn uden at nævne Oline, her er alle de kendte klassiskere fra DR samlet. Bamse og Kylling, Kaj og Andrea, Skæg med Tal og mange andre DR spil.
www.dr.dk/Oline

TV2 Bavian - er sjove og genkendelige spil til ungerne. Prøv blandt andet malebogen med Fifi og racerspillet med Rorri. Du kan også tage på foto safari med Mama Mirabelle.
www.Bavian.tv2.dk


Disney - de kendte klassiskere, spil med Anders And, Peter Plys,  Handy Manny, Fedtmule, Mickey Mouse, Små einsteins, JoJo og mange flere.
Playhouse Disney
Disney XD - blandt andet det sjove miniracers bilspil
Wall-E - Flipperspil

Alvin og UgiUgi er hovedpersonerne i Kræftens Bekæmpelses computerspil for de 5-8 årige.
www.Alvin.dk

Pigespil - en række spil der er specielt velegnet til piger, hvor man spille spil med prinsesser, den lille havfrue og andre små sjove spil.
www.Duda.dk
www.Spiletspil.dk

Andeby.dk har mange sjove spil og aktiviteter med ænderne fra Andeby, Anders And, Stålanden, Georg Gearløs, Grønspætterne og mange flere. Se den daglige gratis tegneserie stribe, få dit eget hus i Andeby, søg i Andeby leksikonet (Duckipedia), ombyg Stålandens og Anders Ands bil, Turtles, Super Mario plus mange flere.
www.Andeby.dk

Batta Batta er en side med de kendte figurer, her kan du blandt andet prøve Snowboard.
www.Battabatta.dk

Peter Plys små spil med den hyggelige gamle bjørn.
Peter Plys - Simpelt puslespil
Peter Plys' Honningkrukke
Ninkas have

Magnus og Myggen har mange forskellige spil som er ganske underholdende, 4 på stribe, Yatzy, Gæt et ord, Vandkamp, Professor, Skipoku, Eneboer, Ballon spil, 13 kabale, Minigolf, Malebog.
www.Magnusogmyggen.dk

Teletubbies - de kendte figurer underholder de allermindste på computeren. NB. Siden er på Engelsk, men meget intuitiv for de små poder. Mød Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, Po og Noo-Noo i 8 forskelige små spil.
www.BBC.co.uk

TrafikSjov.dk kan hjælpe de små med, at blive mere sikre i trafikken. Siden er udarbejdet af Rådet for Større Færdselssikkerhed for Trafikministeriet.
www.TrafikSjov.dk

Matematik - øve, træne og spille, børnene kan øve, træne og blive bedre til matematik. Her er en række pædagogiske spil hvor barnet igennem leg får øget sin matematiske forståelse. Udviklet af EMU i forbindelse med matematik undervisningen i 0-3. klassetrin.
www.emu.dk

Cirkeline - Se trailer for den seneste Cirkeline film og farvelæg de klassiske figurer fra tegnefilmen i malebogen.
Cirkeline

Hjem-is er en række små simple spil, som dit barn kan spille. Prøv DåseSkjul, Memory, Puslespil, Fang en Is og Regnebogen.
www.Hjem-is.dk